lørdag 8. oktober 2011

Mission weeks!!


Det er ikke lenger slik at alle europeere vet hvem Jesus er, eller vet at han er veien hjem til Gud. De fleste av oss har heller ikke et bilde av hvordan det er der hjemme. Hvem er Gud? Har Gud noe å si for mitt liv? Hvordan er det å være der han er? Hvordan kommer jeg dit?

Når Jesus var på jorden brukte han masse tid på å gi folk svar på disse spørsmålene. Både ved å fortelle historier og ved å leve det ut i praksis. Han sa, himmelriket (stedet der Gud er) kan lignes med... Han helbredet syke, gav håp, trøstet, utfordret... Og han gjorde det ikke alene. Han hadde alltid en gjeng med seg. Og mens de var sammen med han lærte de hvordan de kunne gjøre det samme som han gjorde.

I løpet av en "Mission week" ønsker vi å gjøre det samme, i dagens Europa. Det kan for eksempel se slik ut: 20-30 unge mennesker fra forskjellige land bor sammen i ei uke, gjerne sentralt i en by. Første dagen blir brukt til teambygging, etter det følger vi en rytme som ser sånn ca slik ut:

- OPP tid: På morgenen bruker vi tid med Gud og har en kort undervisningsbolk (for eksempel; hvordan dele historien om min egen vandring med Gud - med andre).

- UT tid: Dagen bruker vi så ute i byen. Hvordan kan vi være Jesu forlengede arm i denne byen? Spre glede gjennom spill og aktiviteter, besøke de i fengsel, trøste de som er lei seg, snakke med de ensomme, be for de syke... Fantastisk å være med på!!

- INN tid: Utpå ettermiddagen spiser vi middag sammen, og inviterer de vi har møtt i løpet av dagen til å spise sammen med oss. Etter middag er det åpent hus. Mye moro, nye vennskap og mange gode og dype prater om hvorfor vi lever, hvor vi kommer fra, hvor vi går hen...

En eller flere lokale menigheter er vertskap for en slik uke. Det har to fordeler. Mennesker som får et møte med Jesus i løpet av uka blir kjent med andre kristne i sin egen by fra dag 1 av. I tillegg er det en super mulighet for hele den lokale menigheten til å mobiliseres for byen sin. Det er så inspirerende å se menigheter som opplever det :-)

Lyst til å være med på en slik uke? Lyst til å være vertskap? Lyst til å få besøk av oss i din menighet, og fortelle og utfordre dere? Send oss en mail: krlandeATgmail.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar