lørdag 9. juni 2012

Ledertreningshelg Halsnøy vår 2012


20-22. april 2012 var 18 ungdommer samlet til ledertreningshelg på Halsnøy, Sunnhordland. Tanken med helgen var å trene og gjøre sommerens team-ledere til enten Tsjekkia, Russland eller Tyskland klare for oppgaven de står ovenfor, i alle fall så godt det lar seg gjøre på en helg. Fredagen delte hver enkelt sine tanker og erfaringer fra team en tidligere har vært med på. Hva gjorde turen med meg, og hva gjorde Gud under denne uken? Og hvordan og hvor ser jeg meg selv i arbeidet i å nå Europa med evangeliet?

Lørdagen underviste blant annet Helge Bjørkhaug om å stå foran en oppgave som virker større enn seg selv. Det var både oppmuntrende og trosstyrkene å høre hvordan Gud brukte Helge i arbeidet med å starte Norkirken Bergen. Siril Yvonne Vaktskjold og Kristian Lande hadde også hver sine bolker om henholdsvis kommunikasjon i andre kulturer og visjonen bak Prosjekt Europa. Siste dag delte vi nattverd og la hendene og ba for hvert av teamleder-teamene. 

Det deltakerne satt igjen med var forskjellig. En av deltakerne fortalte at hun denne helgen hadde skjønt at det ikke er hun som skal gjøre det, men Gud. For en oppdagelse! «Hvis ikke Herren bygger huset, arbeider bygningsmennene forgjeves»( Sal.127,1) refererte Helge til i sin undervisning. Et arbeid av oss mennesker er til ingen nytte, uten at Jesus får være med, og lede an. Å gjøre en slik oppdagelse er noe av det viktigste en kan få med seg, da blir teamturen erstattet fra noe som fort kan bli et slit i egen kraft til det en teamtur i realiteten skal være; å være med Pappa på jobb og ta del i det han har på hjertet for den aktuelle uken!

Juni telles det på kalenderen, og kick-off-helgen i Ostrava er bare uker unna. Unge tsjekkere, tyskere og russere venter i desperasjon etter å få møte den levende Jesus. Gå i Guds kraft, alle dere kjemper og krigere i Guds rike som skal ut på team!